Risengrød i sengen?

Er du til risengrød i sengen, i mikro ovnen eller bare helt simpelt i en gryde på din kogeplade?

Vi har i Danmark spist grød siden stenalderen og de fleste af os nyder en god omgang grød, der er rig på vitaminer, fibre og proteiner.

risengrød i skål

Netop derfor åbnede Martin og Lasse verdens første grød bar ved navn “GRØD” i København.

Siden 2011 har de haft stor susses med at servere sunde grødretter til sultne danskere og turister.

På GRØD kan du få hjemmelavet grød med æblevaniljekompot, skyr, 3 kornsgranola og kakaonips. Du kan også få Risottoer med tomat og parmesan…wau…hvor lækkert…

Helt sikkert en besøg vær og jeg glæder mig allerede.. -link-

Hvis du, som jeg ved at det kan være svært at kaste sig ud i nye grødretter, når ens børn jubler over den gode gamle risengrød med kanel, sukker og smørklat, så er det nok bare den vi skal prøve at servere bedst og hurtigst. Er du til risengrød i sengen, som står og koger færdig, imens du er på arbejde eller har du fundet den helt rigtige måde, hvorpå grøden skal koges i din micro – ovn?

Jeg er mest til et gammelt trick min mor har lært mig, samt et det universale grydelåg Kochblume (låget er fra tyskland, som navnet indikerer ;O)

Min skønne gamle mor “Ruth” har lært mig at smøre gryden først med olie på alle kanter og på bunden,

dernæst hældes en liter sødmælk i gryden, samt et krus grødris. Husk også en smule salt, som min mor altid siger. Nu skal gryden med mælk og ris sættes i køleskabet indtil den skal laves. Dette kan med stor fordel gøres om morgenen inden du tager i skole eller på job. Når du lader gryden med ris og mælk stå i nogle timer i køleskabet, vil du opdage at grødrisene er blevet bløde af mælken og dette forkorter kogetiden.

risengrød

 

risengrød

risengrød i køleskabet

Nu er du klar til at lave risengrød på kortere tid end alle andre. Jeg vil mene, at du kan spare helt op til 15 min på din koge tid. Hvis du også bruger Kochblume, som grydelåg når du koger din risengrød vil du erfare, at selv kogende mælk bliver under det fantastiske låg, men lad nu være med lige at løft på låget, før mælken er faldet ned igen.

Kochblume er bare en genial opfindelse og så kommer den bare med i opvaskemaskinen.

Velbekomme.

kochblume

kochblume på gryde

 

 

YouTube-forhåndsvisningsbillede

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *